Home » Billie Jean King Cup » Dit is de Belgische selectie voor de Billie Jean King Cup Finals

Dit is de Belgische selectie voor de Billie Jean King Cup Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Begin november wordt de eindronde van de Billie Jean King Cup gespeeld in Praag. Kapitein Johan Van Herck maakte zijn selectie bekend.

België strijdt op 1 en 2 november in poule B tegen Australië en Wit-Rusland. Voor de Belgische preselectie werden de vijf speelsters met de hoogste WTA-ranking geselecteerd: Elise Mertens (WTA-18), Alison Van Uytvanck (WTA-55), Greet Minnen (WTA-79), Maryna Zanevska (WTA-101) en Kirsten Flipkens (WTA-132). Tot zondag 31 oktober kunnen er nog drie wijzigingen doorgevoerd worden.

“De preselectie is een formaliteit omdat we van de ITF nu al een eerste selectie moeten bekend maken, daarom selecteerden we de vijf hoogst geplaatste speelsters. Tegen 31 oktober mogen we nog drie wissels doorvoeren, we hebben dus nog vier weken om een definitieve keuze te maken. Ook Ysaline Bonaventure (WTA-142), Yanina Wickmayer (WTA-307) en Kim Clijsters (WTA-1476) hebben dus nog kans om bij de selectie te geraken en we zijn met ieder van hen in contact om de Finals optimaal voor te bereiden”, aldus kapitein Van Herck.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS