Home » Grand Slam » Australian Open » Dit is de loting van Goffin in Melbourne

Dit is de loting van Goffin in Melbourne

Dit is de loting van Goffin in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-7) komt in Melbourne aan de start als zevende reekshoofd. Hij is ingedeeld in de onderste tabelhelft, en ontmoet een kwalificatiespeler in de eerste ronde.

Goffin staat als enige Belg op de hoofdtabel van de Australian Open, al kan Ruben Bemelmans (ATP-119) zich nog plaatsen via de kwalificaties. Goffin opent in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeler, dus een Belgisch duel behoort tot de mogelijkheden.

In de tweede ronde volgt een duel met de Fransman Julien Benneteau (ATP-58) of de Japanner Taro Daniel (ATP-98). Daarna zijn Fabio Fognini (ATP-27) en Juan Martin Del Potro (ATP-12) wellicht de volgende tegenstanders. In de kwartfinale wacht mogelijk Roger Federer (ATP-2).

Rafael Nadal (ATP-1) zit aan de bovenkant van de loting en kan in de kwartfinale uitkomen tegen Marin Cilic (ATP-6). Grigor Dimitrov (ATP-3) en Jack Sock (ATP-8) zijn in het tweede kwart ingedeeld. Het derde kwart is het meest lastige, met potentiële duels tussen Dominic Thiem (ATP-5) vs. Stan Wawrinka (ATP-9) en Novak Djokovic (ATP-14) vs. Alexander Zverev (ATP-4) in de vierde ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws