Home » Geen categorie » Dit is de loting van Goffin op de Miami Open

Dit is de loting van Goffin op de Miami Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Miami Open (Verenigde Staten, $ $ 7 972 535) gaat deze week helemaal van start. David Goffin (ATP-9) is de enige Belg die rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel. Dit is zijn loting. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belg hielp toernooidirecteur James Blake een handje bij het maken van de loting. Goffin is als zevende reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. Hij wacht in de tweede ronde op de winnaar van het duel tussen Ryan Harrison (ATP-53) en Joao Sousa (ATP-80).

“Ik heb een bye in de eerste ronde dus ik moet afwachten wie mijn tegenstander wordt. Het zal of Harrison of Sousa worden, dus dat wordt een moeilijke wedstrijd”, aldus Goffin.

Het Belgische nummer één bevindt zich in de onderste tabelhelft en komt in de derde ronde waarschijnlijk uit tegen Feliciano Lopez (ATP-32) waarna hem wellicht Hyeon Chung (ATP-23) wacht in de kwartfinale. Met zijn oog gaat het goed, zo zegt hij zelf.

“De eerste 24 uren na mijn blessure waren erg zwaar, want ik was helemaal blind aan mijn linkerkant. Nu ben ik volledig hersteld en ik ben blij dat ik terug ben op de tour.”

Ruben Bemelmans (ATP-116) kan Goffin nog vervoegen op de hoofdtabel. Hij won maandag zijn eerste kwalificatiewedstrijd en staat op één wedstrijd van het hoofdtoernooi.

koen

koen

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER