De Miami Open (Verenigde Staten, $ $ 7 972 535) gaat deze week helemaal van start. David Goffin (ATP-9) is de enige Belg die rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel. Dit is zijn loting. 

De Belg hielp toernooidirecteur James Blake een handje bij het maken van de loting. Goffin is als zevende reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. Hij wacht in de tweede ronde op de winnaar van het duel tussen Ryan Harrison (ATP-53) en Joao Sousa (ATP-80).

“Ik heb een bye in de eerste ronde dus ik moet afwachten wie mijn tegenstander wordt. Het zal of Harrison of Sousa worden, dus dat wordt een moeilijke wedstrijd”, aldus Goffin.

Het Belgische nummer één bevindt zich in de onderste tabelhelft en komt in de derde ronde waarschijnlijk uit tegen Feliciano Lopez (ATP-32) waarna hem wellicht Hyeon Chung (ATP-23) wacht in de kwartfinale. Met zijn oog gaat het goed, zo zegt hij zelf.

“De eerste 24 uren na mijn blessure waren erg zwaar, want ik was helemaal blind aan mijn linkerkant. Nu ben ik volledig hersteld en ik ben blij dat ik terug ben op de tour.”

Ruben Bemelmans (ATP-116) kan Goffin nog vervoegen op de hoofdtabel. Hij won maandag zijn eerste kwalificatiewedstrijd en staat op één wedstrijd van het hoofdtoernooi.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.