Home » Grand Slam » Dit is de mannenfinale op de US Open: “Het ultieme doel”

Dit is de mannenfinale op de US Open: “Het ultieme doel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-3) en Alexander Zverev (ATP-7) spelen zondag de finale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Het wordt een absolute primeur zonder iemand van de Big Three.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Thiem had slechts drie sets nodig om zich in zijn halve finale te ontdoen van gewezen finalist Daniil Medvedev (ATP-5): 6-2, 7-6 (7) en 7-6 (5).

Voor de Oostenrijker is dit al zijn vierde grandslamfinale. Eerder dit jaar verloor hij op de Australian Open van Novak Djokovic (ATP-1) en in 2018 en 2019 verloor hij in de finale van Roland Garros telkens van Rafael Nadal (ATP-2).

Ultieme doel

“Een Grand Slam winnen is het ultieme doel en de grootste droom die ik heb sinds enkele jaren”, blikt Thiem vooruit op zondag. “De finale op Roland Garros in 2018 heeft mij doen inzien dat het mogelijk is op een dag. Uiteraard legt dit druk op mijn schouders, maar ik probeer er niet te veel over na te denken. Ik zal er alles aan doen om zondag te winnen, zelfs al sta ik tegenover een sterke tegenstander die ook alles in huis heeft om de titel te pakken.”

Dominic Thiem - © Pete Staples (USTA)
Dominic Thiem – © Pete Staples (USTA)

Zverev in vijf

Zverev staat in New York voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam. Al zag het er lange tijd niet goed uit tegen Pablo Carreño Busta (ATP-27), uiteindelijk won de Duitser in vijf sets: 3-6, 2-6, 6-3, 6-4 en 6-3.

“In de eerste twee sets was Pablo erg dominant. Mijn tactiek vanaf de derde set was om de bal iets sneller te nemen, ik ben agressiever gaan spelen”, analyseert Zverev zijn comeback in de wedstrijd. “Ik ben benieuwd naar de finale op zondag. Ik maak kans, uiteraard, maar mijn tegenstander ook.”

Samenvatting Thiem vs. Medvedev

Samenvatting Zverev vs. Carreño Busta

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS