Novak Djokovic (ATP-12) heeft een nieuwe (extra) coach gevonden. De 30-jarige Serviër gaat samenwerken met ex-tennisser Radek Stepanek. Ook André Agassi blijft aan boord.

Djokovic, weggezakt naar plaats twaalf op de wereldranglijst, zette vorig jaar een punt achter de samenwerking met Boris Becker. Dit seizoen werd hij op Roland en Garros en Wimbledon bijgestaan door André Agassi nadat de Serviër in mei afscheid had genomen van Marian Vajda. Eerder raakte al bekend dat die samenwerking een vervolg krijgt in 2018, maar de Amerikaan krijgt vanaf volgende week ook hulp van Stepanek. De 39-jarige Tsjech, vijf jaar geleden nog het nummer vier van de wereld, zette vorige maand zelf een punt achter zijn tenniscarrière.

“Niet zo lang geleden stonden we tegenover elkaar aan de andere kant van het net. Nu gaan we samenwerken om nieuwe doelen na te jagen en de liefde voor het tennis te delen. Er wachten ons ongetwijfeld bijzonder spannende momenten. Ik verwelkom graag Radek bij de ‘Nole familie'”, zegt Djokovic op Instagram.

Stepanek zelf is in de wolken. “Het is een nieuwe uitdaging voor mij waar ik enorm naar uitkijk. Ik geloof erin dat we als één team Nole kunnen helpen om zijn doelen te bereiken. Aangezien we reeds lange vrienden zijn naast het tennisveld ben ik ervan overtuigd dat onze vriendschap zich ook zal vertalen op het terrein. We zullen samen memorabele momenten beleven”, aldus de Tsjech op de website van Djokovic.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be