Home » Billie Jean King Cup » Dit is de nieuwe naam van de Fed Cup

Dit is de nieuwe naam van de Fed Cup

Dit is de nieuwe naam van de Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De ITF had groot nieuws aangekondigd en heeft woord gehouden: de Fed Cup krijgt een nieuwe naam.

Midden vorig jaar werd al aangekondigd dat de Fed Cup in een nieuw jasje zou worden gestoken, nu gaat de ITF voor een nog drastischere verandering: zeg vanaf nu niet langer “Fed Cup”, maar… “Billie Jean King Cup”.

De naamsverandering is een eerbetoon aan Billie Jean King, een voormalig tennisspeelster uit de Verenigde Staten die énorm succesvol was in de jaren zestig en begin jaren zeventig. King won in haar carrière maar liefst 39 grandslamtitels: twaalf in het enkelspel, zestien in het vrouwendubbel en elf in het gemengd dubbel.

“De Billie Jean King Cup staat voor een nieuw hoofdstuk in het internationale vrouwentennis. Ik ben erg vereerd en wil de ITF bedanken, het hele team van de voorzitter tot de vrijwilligers, om dit mogelijk te maken”, reageerde King op een virtuele persconferentie. “We willen muren slopen en sport als platform gebruiken om iedereen te bereiken en om voor gelijkheid te strijden”, klinkt het nog.

Samen met een nieuwe naam, heeft de Billie Jean King Cup ook een nieuwe slogan: Be bold. Make history. wat zoveel betekent als Wees moedig. Maak geschiedenis.

The Federation Cup

In 1963 werd The Federation Cup boven het doopvont gehouden, ter ere van de International Tennis Federation die het toernooi opzette. In 1995 werd de naam afgekort tot Fed Cup.

Dit jaar wordt er, door de coronacrisis, geen Billie Jean King Cup georganiseerd. Volgend jaar vinden de play-offs plaats op 5 en 6 februari, de finale van 13 t.e.m. 18 april. De plaats van gebeuren is Boedapest in Hongarije.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws