Home » Davis Cup » Dit is de verrassende Belgische selectie voor het duel met Hongarije

Dit is de verrassende Belgische selectie voor het duel met Hongarije

Dit is de verrassende Belgische selectie voor het duel met Hongarije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Coach Johan Van Herck heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het duel in de eerste ronde van de Wereldgroep I. Van 2 tot 4 februari speelt België thuis in Luik tegen Hongarije.

Het Belgische team zal bestaan uit David Goffin (ATP-7), Ruben Bemelmans (ATP-117), Julien Cagnina (ATP-264) en Joris De Loore (ATP-314). Voor Cagnina is het de eerste selectie in het team. Steve Darcis (ATP-88) moest geblesseerd verstek laten gaan, Arthur De Greef (ATP-189) en Kimmer Coppejans (ATP-277) hebben hun selectie niet geaccepteerd. Opvallend is dat de selectie slechts vier namen bevat, vanaf dit jaar mag de selectie uit vijf spelers bestaan.

De kapitein lichtte zijn selectie toe: “In 2018 begint een nieuw jaar met nieuwe kansen, zo ook in de Davis Cup. We zullen ons blijven baseren op dezelfde waarden: vertrouwen in onze kwaliteiten, teamgeest en grote ambities, maar met respect voor de tegenstander. De ervaring die spelers en de staff de afgelopen jaren hebben opgedaan, moet ons helpen om ons opnieuw te kwalificeren voor de kwartfinale van de Davis Cup. We kunnen rekenen op vier gemotiveerde spelers, en op Steve die de hele week beschikbaar zal zijn voor het team. Tenslotte rekenen we op de steun van het Belgische publiek om ons naar de overwinning te stuwen in Luik.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws