Home » Grand Slam » Dit is de vrouwenfinale op de US Open: “Het voelt nu anders”

Dit is de vrouwenfinale op de US Open: “Het voelt nu anders”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naomi Osaka (WTA-9) en Victoria Azarenka (WTA-27) spelen zaterdag de finale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Osaka nam in haar halve finale de scalp van de verrassende Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-41): 7-6 (1), 3-6 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 8 minuten.

De Japanse staat zo in haar derde grandslamfinale, maar heeft naar eigen zeggen veel geleerd sinds haar laatste titel op de Australian Open in 2019. “Ik heb een andere mindset nu en heb enorm veel geleerd door de ups and downs in verschillende toernooien. Mentaal ben ik sterker, ik voel me fitter. Het wordt een interessante finale.”

Azarenka breekt Serena Williams

Aan de andere kant van het net treft Osaka zaterdag Victoria Azarenka (WTA-27). De Wit-Russische tennismoeder leek aanvankelijk te worden platgewalst door Serena Williams (WTA-8), maar won haar halve finale uiteindelijk in drie sets: 1-6, 6-3 en 6-3 na 1 uur en 55 minuten.

En jawel, ook voor Azarenka, die in haar carrière tot dusver twee keer de Australian Open won, voelt alles nu anders, zo zegt ze zelf. “Vroeger was tennis mijn job, ik genoot er niet van. Nu heb ik veel mee plezier in het spel, het geeft me ook meer voldoening. Alles voelt veel beter.”

Samenvatting Osaka vs. Brady

Samenvatting Azarenka vs. Williams

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER