Home » Geen categorie » Dit mag je verwachten van het nieuwe ATP Champions Tour-toernooi in België

Dit mag je verwachten van het nieuwe ATP Champions Tour-toernooi in België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ATP Champions Tour strijkt na twee jaar afwezigheid terug neer in België in de vorm van de BNP Paribas Fortis Champions, een nagelnieuw toernooi dat in mei zal plaatsvinden in Brussel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tot voor twee jaar vond de Belgische manche van de ATP Champions Tour plaats in Knokke. Na het faillissement van de hoofdsponsor van het toernooi, werd het project ten grave gedragen.

Dit jaar worden er echter opnieuw enkele ronkende namen van weleer naar ons land gehaald en wel op de BNP Paribas Fortis Champions. Als locatie werd gekozen voor de David Lloyd Club in Brussel.

Tekent al zeker present: de Amerikaan John McEnroe die al meer dan twintig jaar meedraait op de Champions Tour. “En met veel plezier”, vertelt Big Mac. “Hard trainen en wedstrijden spelen houden me scherp en stellen me in staat mijn oude rivalen en de jongere spelers op de Tour het vuur aan de schenen te leggen.”

“Ik reis de wereld rond om onze sport te promoten en kan tennisfans in alle uithoeken van de wereld laten zien dat de oude rakkers nog altijd een aardig stukje kunnen tennissen. Ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw in België te spelen, een land dat de voorbije jaren grote tennissuccessen heeft mogen vieren en bekend staat voor z’n fantastische tennisfans.”

X-Man en Belgische klassedames

Naast McEnroe zal wellicht ook Xavier Malisse aantreden in Brussel. Hij zou een wildcard krijgen, zo vernam Tennisplaza uit goede bron. De komende weken en maanden zullen nog meer grote iconen uit de geschiedenis van het mannentennis aan de deelnemerslijst worden toegevoegd.

Tussen de mannenwedstrijden door op donderdag en vrijdag en na de mannenfinale op zaterdag wordt er telkens een gemengd dubbel gespeeld. Daarin komt o.a. Kim Clijsters in actie. Samen met klassedames Dominique Monami en Sabine Appelmans zal ze aantreden in een demonstratiedubbel.

De ATP Champions Tour is een reeks van toernooien met de beste levende legendes. Enkel oud-spelers die nummer 1 van de wereld zijn geweest, grandslamfinales hebben bereikt of de Davis Cup hebben gewonnen, mogen deelnemen. Daarnaast mag elke gaststad ook nog twee wildcards uitdelen.

[alert type=”info” title=”Meer info”]De BNP Paribas Fortis Champions vinden plaats van 24 t.e.m. 26 mei 2018 in David Lloyd Club in Brussel.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS