Home » Grand Slam » Roland Garros » Dit staat er allemaal op het spel voor Goffin in de kwartfinale op Roland Garros

Dit staat er allemaal op het spel voor Goffin in de kwartfinale op Roland Garros

Dit staat er allemaal op het spel voor Goffin in de kwartfinale op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) heeft al vier wedstrijden gewonnen op Roland Garros en zal het moeten opnemen tegen zijn goede vriend Dominic Thiem (ATP-15). Een zeer moeilijke partij want de Oostenrijker is net zoals de beste Belg in bloedvorm.

Goffin en Thiem speelden al zeven keer tegen elkaar waarvan de Belg vijf ontmoetingen won. Hun laatste wedstrijd was op de Australian Open waar Goffin in vier sets won. Het lijkt er dus op dat onze nationale trots het mentale voordeel heeft. Al is Dominic Thiem nog steeds een veel moeilijkere tegenstander tegenover zijn vorige vier opponenten.

Zowel voor de Belg als de Oostenrijker staat er heel wat op het spel. Bij winst halen beide spelers voor het eerst in hun carrière een halve finale van een Grand Slam. Daar wacht wellicht een zenuwachtige Novak Djokovic (ATP-1) die al jaren aast op de titel in Roland Garros. Bij winst in de kwartfinale mag Goffin al sowieso 500.000 Euro op zijn bankrekening bijschrijven, nu krijgt hij al minstens 294.000 Euro.

Het belangrijkste waar de twee vrienden echter om gaan strijden is een plaats in de top 10. Goffin staat na zijn overwinning in de 1/8ste finale nu virtueel op een tiende plaats, maar Thiem kan nog over hem springen indien hij donderdag wint. Goffin zal bij verlies nog steeds op zijn hoogste positie ooit staan, de 11de plek. Wanneer Goffin echter wint is hij 100% zeker van een top 10-plaats en kan hij zelfs op de zevende plek op de wereldranglijst terecht komen.

Met zo’n zevende plek zou Goffin niet alleen de eerste mannelijke Belg ooit zijn die in de top 10 staat, maar krijgt hij ook op toekomstige Grand Slams steeds zeer gunstige lotingen. Grote toppers zou hij dan pas ten vroegste in een kwartfinale kunnen tegenkomen. Er staat donderdag dus heel wat op het spel, laat ons hopen dat dit Goffin geen extra zenuwen geeft.

koen

koen

Meer nieuws