Home » Geen categorie » Dit staat er voor Goffin op het spel in Monte Carlo

Dit staat er voor Goffin op het spel in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-13) staat voor de derde keer in zijn carrière bij de laatste vier in een Masterstoernooi. In de halve finale van het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, € 4 273 775) staat hij tegenover Rafael Nadal (ATP-7).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vorig jaar stond Goffin twee keer in de halve finale van een Masterstoernooi, in Indian Wells verloor hij van Milos Raonic (ATP-6) en in Miami was Novak Djokovic (ATP-2) te sterk. In Monte Carlo volgt zaterdag om 15u30 een duel met Nadal. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de Luikenaar en de Spanjaard, die het toernooi al negen keer won. Nadal zette in zijn kwartfinale Diego Schwartzman (ATP-41) met 6-4 en 6-4 opzij.

Goffin versloeg in zijn carrière reeds zeven spelers uit de top tien. In 2014 klopte hij Raonic, in 2016 Monfils, Berdych en Wawrinka en dit jaar Djokovic en tweemaal Thiem. Het is de eerste keer dat Goffin twee top 10-spelers klopt in één toernooi, en zijn overwinning op Djokovic was zijn eerste zege tegen een speler uit de top drie.

Als Goffin zaterdag wint van Nadal, dan is hij zeker van de tiende plaats op de ATP-ranking. Dankzij zijn plaats in de halve finale is Goffin nu al quasi zeker van de tiende plek, tenzij Lucas Pouille (ATP-17) het toernooi wint. Bij toernooiwinst wordt Goffin zevende. In de ATP Race staat Goffin momenteel virtueel vierde, na Federer, Nadal en Wawrinka.

Ook financieel gaat Goffin er op vooruit, hij is nu al verzekerd van € 202 365 prijzengeld. Een finale is goed voor € 402 080, toernooiwinst levert € 820 035 op.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS