Home » Davis Cup » Dit zijn de halve finales in de Davis Cup

Dit zijn de halve finales in de Davis Cup

Dit zijn de halve finales in de Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De halve finales in de Davis Cup zijn bekend. Titelverdediger Frankrijk neemt het op tegen Spanje, terwijl Kroatië aan de bak moet tegen de Verenigde Staten.

Spanje-Duitsland: 3-2

Spanje keek na twee dagen tegen een 1-2 achterstand aan, maar maakte die nog helemaal goed op de slotdag. Rafael Nadal (ATP-1) haalde het eenvoudig met 6-1, 6-4 en 6-4 van Alexander Zverev (ATP-4). In het beslissende bloedstollende duel stond David Ferrer (ATP-33) tegenover Philipp Kohlschreiber (ATP-34). In zijn thuisstad Valencia mocht Ferrer uiteindelijk na vijf sets met 7-6 (1), 3-6, 7-6 (4), 4-6 en 7-5 zegevieren.

Italië-Frankrijk: 1-3

Frankrijk leidde na het dubbelspel met 1-2 en had aan één puntje op de slotdag in Genua voldoende om door te stoten. Lucas Pouille (ATP-11) bezorgde het Franse team het beslissende punt door Fabio Fognini (ATP-20) in vier sets te verslaan. Na iets meer dan drie uur stond de 2-6, 6-1, 7-6 (3) en 6-3-eindstand op het scorebord. Frankrijk en Spanje ontmoeten elkaar in de halve finale.

Kroatië-Kazachstan: 3-1

Ook Kroatië stootte door naar de halve finale, na winst tegen Kazachstan. Borna Coric (ATP-28) verloor op vrijdag verrassend van Mikhail Kukushkin (ATP-92), maar Marin Cilic (ATP-3) bezorgde zijn land zondag het beslissende punt. De Kroaat haalde het makkelijk met 6-1, 6-1 en 6-1 van Kukushkin en neemt het nu op tegen de Verenigde Staten, die België geen puntje gunden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws