Home » Grand Slam » Dit zijn de halve finalistes op Wimbledon

Dit zijn de halve finalistes op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) zijn de kwartfinales bij de vrouwen afgewerkt. Vier speelsters maken nog kans op de titel.

Aryna Sabalenka (WTA-4) staat voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam. De Wit-Russische was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Tunesische Ons Jabeur (WTA-24).

Pliskova op twee zeges van eerste Grand Slam

In de halve finale neemt Sabalenka het op tegen Karolina Pliskova (WTA-13). De Tsjechische is nog steeds op jacht naar haar eerste Grand Slam en was in de kwartfinale met 6-2 en 6-2 te sterk voor de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-66).

Kerber is terug van weggeweest

Ex-winnares Angelique Kerber (WTA-28) won het voorbereidingstoernooi in Bad Homburg en zet haar goede vorm op gras verder. In de kwartfinale nam ze met 6-2 en 6-3 de maat van de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-22).

Barty wint Australisch duel

Nummer één Ashleigh Barty (WTA-1) stond in de kwartfinale tegenover haar landgenote Ajla Tomljanovic (WTA-75). Barty was een maatje te groot en haalde het met 6-1 en 6-3. In de halve finale volgt een duel met Kerber, voor Barty is het de eerste halve finale op een Grand Slam sinds de Australian Open in 2020.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS