Home » Grand Slam » Australian Open » Dit zijn de tegenstanders van de Belgische mannen op de Australian Open

Dit zijn de tegenstanders van de Belgische mannen op de Australian Open

Dit zijn de tegenstanders van de Belgische mannen op de Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische mannen kennen hun tegenstanders voor de Australian Open. Voor David Goffin is een vierde ronde haalbaar. Steve Darcis zal moeten stunten wil hij de tweede ronde overleven.

David Goffin

Nummer elf van de plaatsingslijst David Goffin (ATP-11) zal zijn campagne op de Australian Open beginnen tegen een kwalificatiespeler. In de tweede ronde volgt mogelijk Dmitry Tursunov (ATP-408) die eveneens uitkomt tegen een qualifier. Bij winst in de eerste twee rondes, komt onze Belgische nummer één mogelijk uit tegen Ivo Karlovic (ATP-20) in de derde ronde. In de vierde ronde wacht waarschijnlijk de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8). Vorig jaar haalde Goffin de vierde ronde en heeft dus best wat ATP-punten te verdedigen.

Steve Darcis

Steve Darcis (ATP-80) heeft een haalbare kaart geloot in de eerste ronde met als tegenstander de Australische Sam Groth (ATP-171). Dit wordt de eerste confrontatie tussen beide spelers. Groth mag deelnemen dankzij een wild card van de organisatie. Voor Darcis wordt dit de zesde deelname op de hoofdtabel. Hij raakte op de Australian Open echter nog nooit verder dan de eerste ronde. Als Darcis daar deze keer wel in slaagt, wacht waarschijnlijk het 22e reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22) die een moeilijke klant heeft met Diego Schwartzman (ATP-52). In de derde ronde volgt wellicht Nick Kyrgios (ATP-14) waarna in de vierde ronde een clash met Stan Wawrinka (ATP-4) tot de mogelijkheden behoort.

Kimmer Coppejans als derde Belg op de hoofdtabel?

Tot slot maakt Kimmer Coppejans (ATP-183) ook nog kans op een plaats in de hoofdtabel. Maar dan moet hij eerst nog voorbij de kwalificatierondes. In de voorlaatste ronde komt onze Belg uit tegen Alexander Bublik (ATP-205) die eerder nog Arthur De Greef (ATP-129) uitschakelde. Door de regen in Melbourne is Coppejans nog niet kunnen starten aan zijn wedstrijd.

koen

koen

Meer nieuws