Elise Mertens (WTA-21), Alison Van Uytvanck (WTA-51) en Kirsten Flipkens (WTA-71) zijn rechtstreeks geplaatst voor de Miami Open (Verenigde Staten, $ 7 972 535). Het toernooi gaat deze week van start. 

Alvast drie Belgische tennisdames zullen de kleuren van ons land verdedigen op de Miami Open. Mertens is als 22e reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. Zij zal het in de tweede ronde opnemen tegen de winnares van het duel tussen Bernarda Pera (WTA-105) en Lara Arruabarrena (WTA-68).

Van Uytvanck krijgt in de openingsronde een moeilijke tegenstander voorgeschoteld. Ze moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-73). Bij winst wacht er een confrontatie met Agnieszka Radwanksa (WTA-32) die vrij is in de eerste ronde.

Voor Flipkens begint het toernooi ook tegen een zware dobber: de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA-39). Overwint ze deze tegenstander, dan wacht Johanna Konta (WTA-14).

Alvast één topaffiche in de eerste ronde van de Miami Open. Serena Williams (WTA-491) zal het opnemen tegen kersvers kampioene van Indian Wells Naomi Osaka (WTA-22). De winnares van dat duel zal het opnemen tegen Elina Svitolina (WTA-4). Zo valt er al vroeg vuurwerk te verwachten in Miami.

Yanina Wickmayer (WTA-109) en Ysaline Bonaventure (WTA-137) wagen hun kans in de kwalificaties.

Miami ?? #dayoff #travel

Een bericht gedeeld door Elise Mertens (@mertenselise) op

Good hit in Miami today! Getting ready for first round ?? #fila #polarglobal #thermaecom

Een bericht gedeeld door Alison Van Uytvanck (@alison_van_uytvanck) op

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.