Home » Grand Slam » Wimbledon » Dit zijn de tegenstanders van de mannen in de kwalificaties van Wimbledon

Dit zijn de tegenstanders van de mannen in de kwalificaties van Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het kwalificatietoernooi van Wimbledon gaat maandag van start. Vier Belgen wagen hun kans om een plaats op de hoofdtabel te veroveren. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op 26 juni gaat het kwalificatietoernooi van start. Er komen vier Belgen aan de bak bij de mannen. Wie drie rondes weet te overleven, krijgt een plaats op de hoofdtabel. Alle Belgen komen op 26 juni op het veld. De tegenstanders van de Belgische vrouwen zijn nog niet bekend.

Joris De Loore (ATP-195) neemt het in de eerste ronde op tegen de Hongaar Attila Balazs (ATP-171). Eerder dit jaar speelden beide heren hun enige eerdere ontmoeting. Toen was Balazs de sterkste in twee sets. De Loore speelde nog nooit op de hoofdtabel van een Grand Slam.

Yannik Reuter (ATP-230) krijgt het twintigste reekshoofd voorgeschoteld. Hij moet het voor het eerst in zijn carrière opnemen tegen de veteraan Paul-Henri Mathieu (ATP-131). Ook Reuter haalde nog nooit de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

Het twaalfde reekshoofd Ruben Bemelmans (ATP-120) komt in de eerste ronde uit tegen de Fransman Tristan Lamasine (ATP-194). Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide spelers. Vorig jaar strandde Bemelmans in de eerste ronde van Wimbledon. Bemelmans (ATP D-261) waagt ook zijn kans in het kwalificatietoernooi in het dubbelspel. Aan de zijde van Tennys Sandgren (ATP D-252) speelt hij tegen Kevin Krawietz (ATP D-116) en Igor Zelenay (ATP D-112).

Tot slot komt Kimmer Coppejans (ATP-174) aan de bak in het kwalificatietoernooi. Hij neemt het op tegen Sebastian Ofner (ATP-224). Het wordt de eerste confrontatie met de 21-jarige Oostenrijker. De Belg kon zich nog niet plaatsen voor de hoofdtabel van Wimbledon.

koen

koen

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER