Home » Grand Slam » Australian Open » Dit zijn de tegenstanders van de mannen in de kwalificaties

Dit zijn de tegenstanders van de mannen in de kwalificaties

Dit zijn de tegenstanders van de mannen in de kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tegenstanders van onze Belgen in de kwalificaties van de Australian Open zijn bekend. Vannacht zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden. 

Er nemen vijf Belgen deel aan de kwalificaties. Ze komen allemaal aan de bak vannacht in Melbourne. Reuter en Bemelmans staan voor een moeilijk parcours en in de tweede ronde is er een mogelijke clash tussen twee Belgen. Wie drie kwalificatierondes overleeft, plaatst zich voor de hoofdtabel.

Yannik Reuter

De 25-jarige Yannik Reuter (ATP-209) speelt voor de eerste keer de kwalificaties van de Australian Open. Tegenstander is de Canadees Steven Diez (ATP-168). Moest Reuter winnen wacht potentieel een moeilijke opdracht in de tweede ronde: tweede reekshoofd Frances Tiafoe (ATP-107).

Yannik Reuter - © Melissa Van de Wiele
Yannik Reuter – © Melissa Van de Wiele

Ruben Bemelmans

Ruben Bemelmans (ATP-162) stond twee keer eerder op de hoofdtabel van de Australian Open. In 2013 en 2015 kon hij zich door de kwalificaties worstelen, maar verloor telkens in de eerste ronde. Tegenstander in de eerste ronde is het Japanse 29e reekshoofd Go Soeda (ATP-141). Dit wordt de eerste ontmoeting tussen beide spelers. In de laatste ronde wacht mogelijk het derde reekshoofd Jozef Kovalik (ATP-109).

Ruben Bemelmans - © Philippe Buissin (Imagellan)
Ruben Bemelmans –
© Philippe Buissin (Imagellan)

Arthur De Greef

De enige Belg die een reekshoofdstatus heeft gekregen is Arthur De Greef (ATP-129). Als zeventiende reekshoofd komt hij in de eerste ronde uit tegen de Alexander Bublik (ATP-206) uit Kazachstan. In 2015 speelde De Greef al eens de kwalificaties van de Australische kampioenschappen, maar verloor toen in de eerste ronde. In de tweede ronde komt er mogelijk een Belgisch duel. Tegenstander dan is Coppejans (ATP-183).

Arthur De Greef - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN
Arthur De Greef – © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Kimmer Coppejans

De Oostendenaar Kimmer Coppejans (ATP-183) komt voor de tweede keer uit in de kwalificaties van de Australian Open. Vorig jaar sneuvelde hij in de tweede ronde. In de eerste ronde zal de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-193) aan de overkant van het net. Bij winst volgt in de tweede ronde mogelijk De Greef.

Kimmer Coppejans op de European Open 2016- © Philippe Buissin (Imagellan)
Kimmer Coppejans op de European Open 2016- © Philippe Buissin (Imagellan)

Joris De Loore

De vijfde en laatste Belg in de tabel is Joris De Loore (ATP-184). Hij neemt voor de eerste keer deel aan de kwalificaties van de Australian Open. De voorbije weken heeft De Loore wat goede resultaten neergezet, dus kan vol vertrouwen beginnen aan zijn campagne in de kwalificaties. Dat zal nodig zijn in de eerste ronde tegen de ervaren Jurgen Melzer (ATP-296). De 35-jarige Oostenrijker stond in 2011 nog in de top 10 van de wereld. In de tweede ronde wacht mogelijk het dertiende reekshoofd Taro Daniel (ATP-125).

Joris De Loore - © Philippe Buissin (Imagellan)
Joris De Loore – © Philippe Buissin (Imagellan)

koen

koen

Meer nieuws