Home » Grand Slam » Australian Open » Dit zijn de tegenstanders van de vijf Belgen in Melbourne

Dit zijn de tegenstanders van de vijf Belgen in Melbourne

Dit zijn de tegenstanders van de vijf Belgen in Melbourne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, is bekend. Vijf Belgen zijn zeker van een plaats op de hoofdtabel, twee landgenoten maken nog kans via de kwalificaties.

Loting dames

Elise Mertens (WTA-12) bereikte vorig jaar de halve finale in Melbourne en heeft heel wat punten te verdedigen. In de eerste ronde volgt een duel met Anna Karolina Schmiedlova (WTA-77), ze ontmoeten elkaar voor het eerst. Madison Keys (WTA-17) is het eerste reekshoofd dat Mertens kan tegenkomen in de derde ronde, Elina Svitolina (WTA-6) is een mogelijke opponente in de achtste finales.

Alison Van Uytvanck (WTA-51) heeft het niet getroffen met de loting, ze botst op titelverdedigster Caroline Wozniacki (WTA-3). De Deense won hun enige vorige duel in Rome vorig jaar. Flipkens treft Aliaksandra Sasnovich (WTA-33), van wie ze vorig jaar won in Lugano. Sasnovich trok wel in hun twee ontmoetingen in 2016 en 2017 aan het langste eind. Ysaline Bonaventure (WTA-158) staat op één wedstrijd van de hoofdtabel en strijdt vrijdag om voor het eerst te kunnen deelnemen aan een Grand Slam.

Flipkens en Van Uytvanck komen maandag in actie, Mertens speelt dinsdag.

Loting heren

David Goffin (ATP-22) kon dit jaar nog niet winnen, in de eerste ronde neemt hij het op tegen de Chileen Christian Garin (ATP-86). Beide spelers ontmoeten elkaar voor het eerst. Vorig jaar sneuvelde Goffin in de tweede ronde in Melbourne, hij heeft dus weinig punten te verdedigen. In de derde ronde zou Goffin kunnen uitkomen tegen de hoger geplaatste Daniil Medvedev (ATP-16), in de achtste finales wacht wellicht Novak Djokovic (ATP-1).

Steve Darcis (ATP-315) kent meteen een zware loting, hij botst op de Kroaat Borna Coric (ATP-12). Ze ontmoeten elkaar voor her eerst. Als Kimmer Coppejans (ATP-216) zijn derde kwalificatiewedstrijd wint, dan vervoegt hij Goffin en Darcis op de hoofdtabel.

Zowel Goffin als Darcis komen dinsdag in actie.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws