Home » ATP » Dit zijn de tegenstanders van de zes Belgen in de kwalificaties voor de US Open

Dit zijn de tegenstanders van de zes Belgen in de kwalificaties voor de US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maandag gaan de kwalificaties voor de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) van start in New York. Zes landgenoten proberen er via drie kwalificatierondes een plekje af te dwingen op de hoofdtabel.

Bij de mannen is David Goffin (ATP-15) zeker van een plaats op de hoofdtabel, net als Steve Darcis (ATP-186) die gebruik maakt van zijn beschermde ranking. Kimmer Coppejans (ATP-138) opent tegen de negentienjarige Amerikaan Sebastian Korda (ATP-295), zoon van ex-grandslamwinnaar Petr Korda. Ruben Bemelmans (ATP-181) ontmoet de Japanner Hiroki Moriya (ATP-213).

Bij de vrouwen staan Elise Mertens (WTA-26) en Alison Van Uytvanck (WTA-66) rechtstreeks op de hoofdtabel. Kirsten Flipkens (WTA-109) moet dit jaar kwalificaties spelen en start tegen de Roemeense Irina Bara (WTA-194). Ysaline Bonaventure (WTA-114) kijkt de Indiase Ankita Raina (WTA-194) in de ogen. Greet Minnen (WTA-120) ontmoet de Slovaakse Kristina Kucova (WTA-153) en Yanina Wickmayer (WTA-162) speelt tegen de Bulgaarse Elitsa Kostova (WTA-228).

Bonaventure, Coppejans en Minnen komen maandag in actie, de andere Belgen spelen pas dinsdag hun eerste partij.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden