Er komen drie Belgische dames in actie in het dubbelspel. Elise Mertens (WTA D-32) is samen met Demi Schuurs (WTA D-21) het twaalfde reekshoofd. Ook Alison Van Uytvanck (WTA D-555) en Kirsten Flipkens (WTA D-36) treden aan in het dubbelspel. 

Mertens en Schuurs staan als twaalfde reekshoofd tegenover Lara Arruabarrena (WTA D-59) en Katarina Srebotnik (WTA D-40). De ondertussen 37-jarige Srebotnik is het voormalige nummer één in het dubbel. De Sloveense heeft één Grand Slam in het dubbel gewonnen en vijf in het gemengd dubbel.

De Belgische kan echter rekenen op een topfitte Nederlandse. Schuurs is in goede doen en won dit jaar al vier dubbeltitels waarvan één met de Limburgse. De Nederlandse won twee titels in evenveel weken net voor Roland Garros, de laatste vorige week overigens aan de zijde van… Srebotnik.

Flipkens aan de zijde van ex-nummer één

De kwartfinaliste in het dubbelspel van vorig jaar op Roland Garros, Kirsten Flipkens (WTA D-36), speelt dit keer aan de zijde van Sara Errani (WTA D-81). De Italiaanse is het voormalige nummer één in het dubbel en won vijf grandslamtitels waaronder één in Roland Garros in 2012.

Het Belgisch-Italiaanse duo speelt tegen de Françaises Clara Burel (NG) en Diane Parry (WTA D-846), respectievelijke 17 en 15 jaar oud. Burel en Parry hebben al wat successen geboekt op het juniorencircuit en staan daar stevig in de top 30 van de wereld.

Ali waagt haar kans met Sloveense

Van Uytvanck vormt dit jaar een team met de Sloveense Polona Hercog (NG). De 27-jarige Hercog bereikte met de 56e plaats haar hoogste notering in de dubbelranking. Zij treffen in de eerste ronde een moeilijke klant. Van Uytvanck en Hercog nemen het op tegen een Japanse combinatie: Eri Hozumi (WTA D-64) en Makoto Ninomiya (WTA D-39).

Er doen geen Belgen mee in het dubbelspel bij de mannen en in het gemengd gemengd dubbel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.