Home » ATP » Djokovic boekt achttiende overwinning van 2020 en triomfeert in Dubai

Djokovic boekt achttiende overwinning van 2020 en triomfeert in Dubai

Djokovic boekt achttiende overwinning van 2020 en triomfeert in Dubai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft het ATP-toernooi van Dubai (VAE, ATP 500) op zijn naam geschreven. In de finale was hij in twee sets te sterk voor Stefanos Tsitsipas (ATP-6).

Djokovic kroop in de halve finale door het oog van de naald, hij moest drie matchpunten redden tegen Gaël Monfils (ATP-9) maar trok uiteindelijk met 2-6, 7-6 (8) en 6-1 aan het langste eind. Tsitsipas haalde het makkelijk met 6-2 en 6-3 van Daniel Evans (ATP-37).

In de finale stonden Djokovic en Tsitsipas voor de vijfde keer tegenover elkaar, elk wonnen ze twee van hun vorige duels. In het begin van de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, één late break was genoeg voor de 6-3 setwinst voor Djokovic.

Stefanos Tsitispas - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Stefanos Tsitispas – © Dubai Duty Free Tennis Championships

Ook in de tweede set was de eerste break voor de Serviër, maar Tsitsipas brak meteen terug. Djokovic bleef de druk opvoeren, en uiteindelijk kraakte de jonge Griek opnieuw. Bij 5-4 maakte de Serviër het autoritair af op zijn eigen opslag, en pakte zo zijn vijfde titel in Dubai. Hij is dit jaar nog ongeslagen en boekte zijn 21e overwinning op rij en zijn 18e overwinning van 2020.

Djokovic: “Hoe meer ik win, hoe meer zelfvertrouwen ik krijg”

Djokovic was erg opgetogen met zijn vijfde titel in Dubai: “Het was een goede week, tegen Tsitsipas is het nooit makkelijk want hij is geweldig bezig. Het was heel close, dit is altijd een sterk bezet toernooi, met veel grote kampioenen. Ik hou ervan hier te zijn, dit is een geweldig toernooi om te spelen. Deze week was consistentie de sleutel.”

De Serviër besefte dat hij in de halve finale dichtbij de uitgang stond: “In sport kan het snel gaan, ik had hier evengoed niet kunnen staan, dus ik ben heel dankbaar. Tsitsipas is een fantastische kerel, hij heel charismatisch en gaat nog mooie dingen laten zien. Voor mij is het een geweldige start van seizoen, hoe meer ik win, hoe meer zelfvertrouwen ik krijg en hoe liever ik nog meer win”

Tsitsipas: “Dit is een leerproces voor mij”

Tsitispas reageerde ontgoocheld: “Het was een heel vermoeiende week, jammer dat ik alweer de finale verlies. Dit is een leerproces voor mij om elke keer beter te worden en te leren uit mijn fouten.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws