Home » Geen categorie » Djokovic breekt met Becker

Djokovic breekt met Becker

Djokovic breekt met Becker

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic heeft zijn samenwerking met de Duitse tennislegende Boris Becker beëindigd. De Serviër kondigde het nieuws dinsdag aan op Facebook. Becker reageerde intussen voor het eerst op de split.

“Na drie succesvolle jaren hebben we samen besloten om onze samenwerking te beëindigen. Alle doelstellingen die we hadden vooropgesteld zijn bereikt, ik wil hem bedanken voor de samenwerking en zijn toewijding. Ik ga me nu focussen om mijn spelniveau op peil te houden, een goede planning voor volgend jaar te maken en mijn doelen vast te klikken”, aldus Djokovic op Facebook.

Tijdens hun drie jaar durende samenwerking won Djokovic tweemaal de Australian Open, tweemaal Wimbledon en één keer Roland Garros en de US Open. In de tweede jaarhelft van 2016 sputterde de motor echter en Djokovic verloor zijn eerste plaats op de ATP-ranking aan Andy Murray.

Intussen is het gissen naar de mogelijke oorzaken van de breuk. Becker regeerde op Sky News op de split: “Djokovic is niet langer nummer één omdat hij er niet genoeg voor werkte. Hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn familie, en presteerde daardoor minder op het terrein. Successen behaal je niet door zomaar op een toernooi te verschijnen, je moet er hard voor werken, en dat deed Djokovic de laatste zes maanden te weinig”.

Djokovic raakte de laatste tijd ook steeds meer in de ban van goeroe Pepe Imaz, de Duitser zou de meditatiesessies echter maar niks gevonden hebben en raakte zijn invloed op de Serviër wat kwijt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws