Home » ATP » Djokovic: “Door de kracht van het gebed kan je het meest vervuilde water omzetten in genezend water”

Djokovic: “Door de kracht van het gebed kan je het meest vervuilde water omzetten in genezend water”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic krijgt heel wat kritiek na het hosten van een opmerkelijk spirituele Instagram Live afgelopen vrijdag.

In een Instagram Live met zijn vriend Chervin Jafarieh, de oprichter van Cymbiotika, een bedrijf dat staat voor een gezond leven met behulp van alternatieve ideeën en supplementen, deed de Serviër enkele opvallende uitspraken.

Volgens Djokovic reageert water op emoties van mensen en werd dat ook reeds bewezen door wetenschappers. “Het gaat over een aangeboren verbinding en echt aanwezig zijn, je bewust zijn van het moment en het feit dat je water drinkt”, aldus de nummer 1 van de wereld. “Ik heb mensen gezien en ik ken sommige mensen die door die energetische transformatie, door de kracht van het gebed en door de kracht van dankbaarheid, erin slagen het meest giftige voedsel of het meest vervuilde water te veranderen in het meest genezend water.”

Heilige geometrie

Jafarieh knikte gedurende de Live de hele tijd instemmend en beaamde Djokovic’ uitspraken. “Ze zeggen dat als je specifieke gelukkige en positieve gedachten en emoties op water richt, deze een moleculaire structuur creëren. Een geoprisma gebaseerd op heilige geometrie, wat betekent dat er symmetrie en balans is. Als je water pijn, angst, frustratie en woede geeft, zal het water uit elkaar vallen.”

Gevaarlijk

De Serviër krijgt intussen veel kritiek op zijn uitspraken. Specialisten noemen deze “onverantwoord” en zelfs “gevaarlijk”.

“Als je de nummer 1 van de wereld bent, heb je een bepaalde verantwoordelijkheid en dat omvat het respecteren van wetenschap en objectieve waarheden”, klinkt het dan weer bij monde van de bekende Amerikaanse Sports Illustrated-journalist Jon Wertheim.

Bijval en tegenaanval

Op Twitter krijgt Djoker echter her en der ook bijval. “Er zal wel iets van waarheid in zitten, anders had hij het nooit zo ver geschopt”, laat een fan optekenen.

Een ander geluid bij Ben Rothenberg, een invloedrijke freelance journalist die over tennis schrijft voor o.a. The New York Times, één van de meest gerenommeerde kranten ter wereld. Rothenberg hekelde de uitspraken van Djokovic op zijn Twitteraccount, maar krijgt intussen op zijn beurt de wind van voren van Jafarieh, die met een videoboodschap reageert op de commentaren.

“Novak heeft enkele uitspraken over water gedaan en wordt daar nu op aangevallen door deze tenniskerel. Dat is zijn standaard, altijd maar Novak aanvallen. Ik trek mij niets aan van wat mensen over ons denken. Wij blijven onze levens leiden met liefde en in harmonie.”

“Voor zo’n mensen (als Rothenberg, n.v.d.r.) kan je alleen maar bidden. Jezus had gelijk. Die mensen zijn ziek. Maar opnieuw: dit is pas het begin, niemand stopt ons, want wij komen eraan. Mét de waarheid, bevestigd door de wetenschap. Alles wat ik doe is op basis van wetenschap.”

De Instagram Live met Djokovic en Jafarieh kadert in een serie van ‘The self mastery project’, een reeks live gesprekken die Djokovic host met vrienden en gelijkgestemde zielen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS