Home » Olympische Spelen » Djokovic en Barty topreekshoofden in Tokio, Mertens twaalfde reekshoofd

Djokovic en Barty topreekshoofden in Tokio, Mertens twaalfde reekshoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Volgende week zaterdag start het tennistoernooi op de Olympische Spelen in Tokio. Wimbledonwinnaars Novak Djokovic (ATP-1) en Ashleigh Barty (WTA-1) zijn de eerste reekshoofden, terwijl Elise Mertens (WTA-17) als twaalfde reekshoofd aantreedt.

Op vrijdag 23 juli gaan de Olympische Spelen in Tokio van start met de openingsceremonie. Van zaterdag 24 juli tot zondag 1 augustus zal in Tokio het tennistoernooi gespeeld worden. Door de coronapandemie zal er dit jaar geen publiek aanwezig zijn op de Olympische Spelen.

Veel tennissers gaven de afgelopen weken om diverse redenen forfait voor het olympische tennistoernooi waardoor er heel wat grote namen ontbreken op de deelnemerslijst.

Bij de mannen voert Djokovic als topreekshoofd het deelnemersveld aan. Na de Servische nummer één volgen Daniil Medvedev (ATP-2), Stefanos Tsitsipas (ATP-4) en Alexander Zverev (ATP-5) als tweede, derde en vierde reekshoofd.

Nummer één Barty is het eerste reekshoofd bij de vrouwen. Tweede reekshoofd Naomi Osaka (WTA-2) keert terug in Tokio na een afwezigheid omwille van mentale problemen. Aryna Sabalenka (WTA-3) en Elina Svitolina (WTA-6) zijn het derde en vierde reekshoofd. Onze landgenote Elise Mertens treedt in het enkelspel aan als twaalfde reekshoofd. Bekijk hieronder de zestien reekshoofden bij de vrouwen.

Alison Van Uytvanck (WTA-64) is de tweede Belgische in het enkelspel. In het dubbelspel zal nummer één Mertens (WTA D-1) samen met Van Uytvanck (WTA D-104) spelen. Bij de mannen zullen Joran Vliegen (ATP D-29) en Sander Gillé (ATP D-30) in het dubbelspel de Belgische eer verdedigen. Er is geen Belgische man in het enkelspel doordat David Goffin (ATP-20) geblesseerd moest afhaken.

Ontdek hier de volledige deelnemerslijst van het tennistoernooi in Tokio.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS