Home » Exhibitie » Djokovic en co feesten in discotheek, mogelijke feestganger test na afloop positief op COVID-19

Djokovic en co feesten in discotheek, mogelijke feestganger test na afloop positief op COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Adria Tour ligt nog maar eens onder vuur nadat Novak Djokovic met enkele spelers een discotheek bezocht en opnieuw geen rekening hield met social distancing-regels.

Na de overwinning van Dominic Thiem op het Adria Tour-toernooi van Belgrado (Servië), nodigde gastheer Djokovic de Oostenrijker, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Filip Krajinovic en Dusan Lajovic uit voor een avondje stappen in zijn thuisstad. De tennisbende amuseerde zich kostelijk in een plaatselijke discotheek, maar werd gefilmd en de beelden belandden uiteindelijk op sociale media.

Basketbalspeler test positief

Zeker is het niet, maar het gerucht doet de ronde dat de Servische basketbalspeler Nikola Jankovic ook in de discotheek aanwezig was. Wel zeker is dat hij en Djokovic elkaar een paar dagen eerder hadden ontmoet en hij één dag na het feestje positief testte op COVID-19. Hij voelde zich niet ziek, maar liet zich volgens de nationale voorschriften testen omdat hij van plan was om op vakantie te gaan naar het buitenland. Momenteel zit hij vast in quarantaine.

Het is niet bekend of Djokovic zich nu ook zal (moeten) laten testen. Een feit is wel dat de kritiek op zijn Adria Tour aanzwengelt. Tot op heden is het niet duidelijk welke voorzorgsmaatregelen de toernooien implementeren voor de spelers, het publiek en de medewerkers en de beelden waarop te zien is dat Nole en co allesbehalve aan social distancing doen, helpen ook niet om de perceptie te keren.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS