Home » ATP » Djokovic en co vallen in de prijzen op de ATP World Tour Awards

Djokovic en co vallen in de prijzen op de ATP World Tour Awards

Djokovic en co vallen in de prijzen op de ATP World Tour Awards

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De ATP World Tour Awards zijn uitgereikt. Novak Djokovic (ATP-1) kreeg de prijs voor Comebackspeler van het jaar. Verder waren er ook prijzen voor onder andere Roger Federer (ATP-3), Rafael Nadal (ATP-2) en Stefanos Tsitsipas (ATP-15).

De jaarlijkse prijzen van de ATP bekroonden verschillende laureaten. Nummer één Novak Djokovic werd in de bloemetjes gezet omdat hij het jaar zal afsluiten als nummer één. Daarnaast kreeg de Serviër ook de prijs voor Comebackspeler van het jaar. Djokovic zakte in juni nog tot plaats 22 maar keerde daarna helemaal terug aan de top met grandslamtitels op Wimbledon en de US Open. Djokovic’ coach Marian Vajda kreeg de prijs van coach van het jaar.

Ook de Next Gen-spelers vielen in de prijzen. De Griek Tsitsipas is de “Most improved player of the year”. De 20-jarige belofte steeg dit jaar van nummer 91 naar 15 op de ranking. De 19-jarige Australiër Alex De Minaur pronkte als nieuwkomer van het jaar. Tsitsipas en De Minaur zullen zondag nog voor de titel op de ATP Next Gen Finals strijden.

De Spaanse topper Nadal kreeg van zijn collega-spelers de sportiviteitsprijs. Federer was voor de zestiende (!) keer op rij de favoriet van de fans in de categorie “ATPWorldTour.com Fans’ Favourite. De 36-jarige Spanjaard Tommy Robredo (ATP-223) kreeg de “Arthur Ashe Humanitarian Award” voor zijn inspanningen voor het rolstoeltennis. Robredo lanceerde een fonds en een internationaal rolstoeltennistoernooi. Zijn fonds organiseert sporttrainingen voor personen met een handicap, vooral voor rolstoeltennissers.

Het Oostenrijks-Kroatische duo Oliver Marach (ATP D-2) en Mate Pavic (ATP D-3) werd bekroond als beste dubbelteam volgens de ATP-ranking. De fans kozen de Amerikaanse tandem Mike Bryan (ATP D-1) en Jack Sock (ATP D-4) als hun favorieten.

Tot slot werden ook nog de beste toernooien bekroond. De toernooien van Indian Wells, Queens en Stockholm kregen de prijzen van toernooien van het jaar.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws