Home » Geen categorie » Djokovic en Federer oog in oog op ATP Masters in Londen

Djokovic en Federer oog in oog op ATP Masters in Londen

Djokovic en Federer oog in oog op ATP Masters in Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Om 20u plaatselijke tijd nemen Novak Djokovic (ATP-1) en Roger Federer (ATP-3) het tegen elkaar op. Dit keer vormt de Barclays ATP World Tour Finals het strijdtoneel. De twee titanen bekampen elkaar maar liefst voor de 43e maal en zijn geen van beiden van plan ook maar een duimbreed toe te geven. 

Met de Barclays ATP World Tour Finals wordt het tennisseizoen in schoonheid afgesloten. Het deelnemersveld beslaat de top 8 van de ATP-ranking. Dit jaar mochten dus naast Djokovic en Federer ook Andy Murray (ATP-2), Stanislas Wawrinka (ATP-4), Rafaël Nadal (ATP-5), Tomas Berdych (ATP-6), David Ferrer (ATP-7) en Kei Nishikori (ATP-8) aantreden. Deze toppers worden in twee groepen verdeeld en strijden onderling voor een plaatsje in de halve finale.

In de Stan Smith-groep vinden we Djokovic, Federer, Berdych en Nishikori. De vier anderen werden onder Ilie Nastase ingedeeld. Djokovic nam zondag een blitzstart en gunde zijn Japanse tegenstander amper twee spelletjes. Federer kende iets meer genade met Berdych, maar ook de Tsjech kon niet meer dan zes games op zijn naam schrijven. Ook Murray en Nadal wandelden vlotjes naar de volgende ronde. De Spanjaard verpletterde ietwat verrassend Wawrinka, terwijl Murray Ferrer netjes opzij zette.

Vandaag werken de Stan Smith-spelers hun tweede wedstrijd af. Berdych neemt het vanmiddag op tegen Nishikori, maar het echte spektakel wordt vanavond verwacht. Na zes finales op het scherp van de snee, alleen dit jaar al, treffen Novak Djokovic en Roger Federer elkaar weer. Federer won in Dubai en Cincinatti, Djokovic trok aan het langste eind in Rome, Indian Wells, op Wimbledon en de US Open. In de onderlinge ontmoetingen staat de teller gelijk, 21-21. De twee brengen, naar eigen zeggen, het beste tennis in elkaar naar boven. Dat belooft voor vanavond…

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws