Home » ATP » Djokovic en Fritz pronken met titels in Astana en Tokio

Djokovic en Fritz pronken met titels in Astana en Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-7) heeft het ATP-toernooi van Astana (Kazachstan, ATP 500) op zijn naam geschreven. In de Amerikaanse finale van het ATP-toernooi van Tokio (Japan, ATP 500) trok Taylor Fritz (ATP-11) aan het langste eind.

Djokovic bereikte de finale nadat Daniil Medvedev (ATP-4) na twee sets geblesseerd de handdoek gooide in de halve finale. Stefanos Tsitsipas (ATP-6) rekende in drie sets af met Andrey Rublev (ATP-9) en mocht Djokovic bekampen in de finale. De Serviër haalde het overtuigend na 1 uur en 15 minuten met 6-3 en 6-4 en pakte de 90e titel uit zijn carrière.

Fritz triomfeert in Japan

Op het ATP-toernooi van Tokio kregen we een Amerikaans onderonsje tussen Taylor Fritz (ATP-11) en Frances Tiafoe (ATP-19) in de finale. Fritz won het spannende duel, dat beslist werd in twee tiebreaks, met 7-6 (3) en 7-6 (2). Voor Fritz is het zijn derde titel van het jaar, de Amerikaan zal ook voor het eerst de top tien binnenkomen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER