Home » ATP » Djokovic en Nishikori vliegen vroeg uit toernooi in Barcelona, Nadal en Dimitrov stoten door

Djokovic en Nishikori vliegen vroeg uit toernooi in Barcelona, Nadal en Dimitrov stoten door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-12) moet het ATP-toernooi van Barcelona (Spanje, € 2 794 220) al vroegtijdig verlaten. Hij verloor van het nummer 140. Ook Kei Nishikori (ATP-22) mag zijn ambities opbergen, hij gaf op. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het is nog zoeken naar de juiste vorm voor Djokovic. De Serviër, die dankzij een wild card op de hoofdtabel stond, was vrijgesteld in de openingsronde. Hij nam het in de tweede ronde op tegen de Slovaak Martin Klizan (ATP-140). Klizan speelde een geïnspireerde wedstrijd en gaf Djokovic het nakijken in de eerste manche. De Serviër speelde een nagenoeg perfecte tweede set maar moest de rol daarna weer lossen. Klizan haalde de zege binnen met 6-2, 1-6 en 6-3 na 1 uur en 39 minuten.

Minder goed nieuws was er voor Nishikori die met één set in het krijt opgaf tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP-69). Vermoeidheid na zijn toernooi in Monte Carlo en pijn in zijn geplaagde rechterpols waren de reden voor zijn opgave.

“Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na mijn finaleplaats in Monte Carlo, ondanks mijn verlies tegen Rafael Nadal (ATP-1)”, verklaarde de Japanner na de wedstrijd.

“Ik begon echter weer last te ondervinden van mijn pols in de eerste set en ik wilde geen risico’s nemen.”

Nadal, Dimitrov en Thiem stoten door

Topreekshoofd en man in vorm Rafael Nadal (ATP-1) behaalde een zuinige overwinning tegen zijn landgenoot Roberto Carballes Baena (ATP-77). Rafa won met 6-4 en 6-4 na bijna 2 uur wedstrijd. De Spanjaard moet nog maar het gravel raken of een nieuw record gaat eraan. Hij is nu 38 sets ongeslagen op het gemalen baksteen, een open era record.

Ook Dominic Thiem (ATP-7) kon zijn eerste partij winnen. Hij haalde het met 7-6 (8) en 6-1 van Jaume Munar (ATP-174). Grigor Dimitrov (ATP-5) behaalde tot slot een klinkende overwinning tegen Gilles Simon (ATP-70) met 6-2 en 6-1. Wat denk je van deze hot shot?

koen

koen

MEER NIEUWS