Home » Roland Garros » Grand Slam » Djokovic en Thiem domineren in Parijs

Djokovic en Thiem domineren in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) en Dominic Thiem (ATP-4) hebben zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de halve finale van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Ze wonnen beiden hun kwartfinale in drie sets.

Djokovic moest het opnemen tegen Alexander Zverev (ATP-5), die op jacht was naar zijn eerste halve finale in een Grand Slam. De Duitser kwam dichtbij setwinst toen hij mocht serveren voor de eerste set. Djokovic schakelde echter een versnelling hoger en trok toch nog met 7-5 het laken naar zich toe. Zverev wist zich niet meer te herstellen van de opdoffer en de Serviër won vlotjes de volgende sets met 6-2 en 6-2.

Ook Thiem kwam nooit in de problemen tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-11). De Oostenrijker moest geen enkel breakpunt toestaan en na 1 uur en 47 minuten stond de 6-2, 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord. Voor Thiem is het de vierde keer op rij dat hij in de halve finale staat op Roland Garros.

In de halve finale wacht een duel met Djokovic, die op jacht is naar zijn vierde grandslamzege op rij. Het is voor de eerste keer sinds Roland Garros in 2012 dat Djokovic samen met Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) in de halve finale staat in een Grand Slam.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden