Home » ATP » Djokovic, Federer en Nadal willen fonds oprichten voor spelers in financiële moeilijkheden

Djokovic, Federer en Nadal willen fonds oprichten voor spelers in financiële moeilijkheden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het tenniscircuit ligt momenteel stil, en dat is vooral een probleem voor lager geklasseerde spelers. Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal lanceren een idee om hun collega’s financieel te helpen.

Spelers uit de top 250 hebben nog wat financiële marge omdat ze in januari konden deelnemen aan de kwalificaties van de Australian Open, maar voor wie daarbuiten geklasseerd staat, is het soms zwaar. De ATP dacht eraan om 1 miljoen uit te trekken voor spelers tussen de 150e en de 400e plek, maar Federer, Nadal en Djokovic willen meer doen.

Rafael Nadal en Roger Federer - © Rafa Nadal Academy (Twitter)
Rafael Nadal en Roger Federer – © Rafa Nadal Academy (Twitter)

Djokovic kwam met het idee om een fonds op te richten: “Velen denken eraan om het proftennis vaarwel te zeggen omdat ze het financieel niet redden. Veel spelers tussen de 250e en 700e plaats worden niet gesteund door een federatie of hebben geen sponsors. Dus moeten we proberen iets te doen voor die zevenhonderd leden van de ATP.”

Via het fonds zouden alle spelers tussen de 250e en 700e plaats recht hebben op 10 000 dollar. Daarvoor is 4,5 miljoen dollar nodig en daarom stelde Djokovic voor om de top honderd in het enkelspel volgens een progressief barema tussen de 5 000 en 30 000 dollar te laten betalen. De top twintig in het dubbelspel zou eveneens 5 000 dollar bijdragen. De Serviër hoopt eveneens op extra financiële steun van de Grand Slams en de ATP.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS