Novak Djokovic (ATP-1) kwam in actie op de Rolex Monte-Carlo Masters (€ 5 207 405). Hij won zijn eerste partij, maar niet zonder slag of stoot. En ja, dat mag je letterlijk nemen.

Als eerste reekshoofd moest Djokovic pas aan de bak in de tweede ronde. Zijn tegenstander was de Duitser, Philipp Kohlschreiber (ATP-40), die het hem beslist niet gemakkelijk maakte. De Serviër kwam vrijwel meteen onder druk te staan maar wist toch stand te houden. Hij veroverde de enige break van de set en trok zo met 6-3 aan het langste eind.

De tweede set was wat opslagspelletjes betrof, een farce van formaat. Maar liefst zeven keer op rij werd de service ingeleverd. Djokovic kreeg drie kansen om met 5-5 op gelijke hoogte te komen, maar zag Kohlschreiber een vierde keer door zijn opslag gaan en met 6-4 de set binnen te halen.

In de beslissende derde manche vond de Serviër meer lengte en zijn topspin terug. Hij kon de Duitser in de fout dwingen en zich na meer dan twee uur en een half spelen met 6-4 plaatsen voor de derde ronde. Deze overwinning is de 850e op het palmares van Djokovic, een nieuwe mijlpaal.

Dat Djokovic niet tevreden was over zijn eigen spel en de frustraties hoog oplaaiden, was duidelijk te merken. Het doorgaans immer sympathieke nummer één van de wereld liet zich niet van zijn mooiste kant zien en sloeg zijn racket aan flarden.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.