Home » ATP » Djokovic gaat vol voor nummer 1-positie in Parijs

Djokovic gaat vol voor nummer 1-positie in Parijs

Djokovic gaat vol voor nummer 1-positie in Parijs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Deze week zakt de absolute wereldtop af naar het ATP World Tour Masters 1000 toernooi in Parijs. Voor Novak Djokovic (ATP-2) een week met dubbele inzet: een nieuwe titel én de nummer 1-positie op de wereldranglijst.

Djokovic verkeert in een uitstekende vorm (hij won vier van de laatste vijf toernooien waaraan hij deelnam, nvdr.) en staat slechts 215 punten achter op de huidige nummer 1, Rafael Nadal. De Serviër is dan ook gebrand op een vijfde titel in de Franse hoofdstad en dit terwijl Nadal het toernooi nog nooit kon winnen.

“Hoe ik mij vijf maanden geleden voelde en hoe ik toen speelde, staat lijnrecht tegenover mijn niveau nu”, vertelt Djokovic. “Ik geniet opnieuw van de sport en het spelen van wedstrijden. Of ik momenteel op mijn best ben? Nee, dat nog niet, ik kan nog steeds beter al haal ik al een behoorlijk goed niveau.”

Nadal: “Geen grootse verwachtingen”

Voor Nadal is Parijs zijn eerste wapenfeit na de US Open. “Ik ben blij dat ik er weer bij kan zijn en train elke dag een beetje meer”, aldus de Spanjaard. “Dit is niets nieuw voor mij, intussen weet ik hoe ik met blessures moet omgaan.”

Rafael Nadal - © mirsasha (Flickr)
Rafael Nadal – © mirsasha (Flickr)

“Ik verwacht geen grootste dingen deze week en wil ook niets forceren. Ik wil vooral vooruitgang boeken, hoe klein die ook is.”

Djokovic won het toernooi van Parijs voor het laatst in 2015. Vorig jaar was de Amerikaan Jack Sock (ATP-23) de beste.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws