Home » Grand Slam » Djokovic geeft toe: “Ik heb fouten gemaakt”

Djokovic geeft toe: “Ik heb fouten gemaakt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft op Instagram meer uitleg gegeven over zijn whereabouts de dagen na zijn positieve coronatest.

Djokovic legde op 16 december een positieve coronatest af, maar ging nog naar verschillende events en had een interview met de Franse krant l’Equipe. Het leek erop dat de Serviër het niet zo nauw nam met zijn isolatie, maar op Instagram geeft hij meer duidelijkheid.

“Ik wil graag een antwoord bieden op de desinformatie van de afgelopen dagen over mijn positieve coronatest. Op 14 december woonde ik een basketbalmatch bij, waarna verschillende mensen positief testen. Mijn zelftest op 16 december was negatief, maar uit voorzichtigheid liet ik toch een PCR test afnemen. De volgende dag ging ik naar een tennisvent voor kinderen, ik voelde me goed en kreeg de positieve uitslag van de PCR test pas na het event. De dag erna zegde ik al mijn afspraken af, behalve een interview met L’Equipe. Ik wilde de journalist niet in de steek laten en droeg een masker, maar achteraf bekeken was dit een inschattingsfout”, schreef Djokovic.

Ook over de incorrecte informatie op zijn visumaanvraag kwam Djokovic terug. De Serviër vergat te vermelden dat hij enkele dagen voor zijn reis naar Australië ook in Spanje was geweest.:”Het was een menselijke vergissing en het gebeurde zeker niet moedwillig. Soms kunnen er fouten gebeuren, mijn team heeft vandaag de nodige info verschaft aan de autoriteiten.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS