Home » Grand Slam » Djokovic grijpt twintigste grandslamtitel op Wimbledon

Djokovic grijpt twintigste grandslamtitel op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft voor de zesde keer in zijn carrière Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) op zijn naam geschreven. Met 20 grandslams op zijn palmares evenaart hij Rafael Nadal (ATP-3) en Roger Federer (ATP-8).

Nummer één van de wereld Djokovic vocht een spannend duel uit met de 25-jarige Matteo Berrettini (ATP-9). De Italiaan stond voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam en nam een aarzelende start. Djokovic liep 5-2 uit, maar Berrettini wist zich te herstellen en kon een tiebreak afdwingen. Daarin liet de Italiaan knap tennis zien en hij pakte de eerste set met 6-7 (4).

In de tweede set ging de Serviër meteen door de opslag van Berrettini. De Italiaan kon zich niet meer herstellen en de set ging met 6-4 naar Djokovic. Ook in de volgende sets liet Berrettini nog knappe punten zien, maar Djokovic was toch iets te sterk, met 6-4 en 6-3 veroverde hij zijn zesde titel op Wimbledon.

Djokovic won dit jaar al de Australian Open en Roland Garros en lijkt op weg naar een Grand Slam. Met een gouden medaille op de Spelen zou dat zelfs een Golden Slam kunnen worden. De Serviër staat met twintig grandslamtitels op gelijke hoogte van Nadal en Federer, de Zwitser feliciteerde zijn rivaal op Twitter.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS