Home » ATP » Djokovic: “Ik wou stoppen met tennis in 2010”

Djokovic: “Ik wou stoppen met tennis in 2010”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Big Three van het tennis had er helemaal anders uit kunnen zien als we Novak Djokovic mogen geloven. De Serviër besloot tien jaar geleden ei zo na om te stoppen met spelen.

In een interview met Sky Sport Italia vertelt Djokovic dat hij in 2010 in een enorme dip zat na een wedstrijd tegen de Oostenrijker Jürgen Melzer . “Ik verloor van hem in de kwartfinale van Roland Garros nadat ik twee sets tegen nul voor had gestaan (3-6, 2-6, 6-2, 7-6 (7-3) en 6-4, n.v.d.r.). Na die wedstrijd heb ik gehuild, ik zag het allemaal zwart in en wou stoppen met tennis.”

Transformatie

“Dat moment was een transformatie. Ik had de Australian Open gewonnen in 2008 en ik stond nummer drie van de wereld, maar ik was niet gelukkig. Ik wist dat ik beter kon, maar ik verloor de belangrijkste wedstrijden tegen Roger Federer en Rafael Nadal.”

Djokovic besloot echter om niet te stoppen en in plaats daarvan de druk bij zichzelf weg te nemen. “Ik begon agressiever te spelen. Dat was het keerpunt.”

En dat keerpunt resulteerde tot dusver in zestien extra Grand Slams en de nummer één-positie op de wereldranglijst.

Hieronder kan je nog eens kijken naar de hoogtepunten van de bewuste wedstrijd tussen Djokovic en Melzer.

Kapster Jelena

Intussen vult Nole zijn dagen met Instagram Lives én bezoekjes bij de kapper. In eigen kot, want het was kapster van dienst Jelena die haar man een broodnodige knipbeurt gaf. Het resultaat kan je hieronder aanschouwen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS