Home » ATP Cup » Djokovic is duidelijk: “Davis Cup en ATP Cup zoals het nu is, dat blijft niet haalbaar”

Djokovic is duidelijk: “Davis Cup en ATP Cup zoals het nu is, dat blijft niet haalbaar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Begin dit jaar won Novak Djokovic (ATP-1) met Servië nog de allereerste ATP Cup. Samen met vele anderen is hij er echter van overtuigd dat de situatie zoals deze nu is, met later op het jaar ook nog de Davis Cup, niet kan blijven duren.

“De enige oplossing is om de twee toernooien te laten samensmelten”, aldus de Serviër. “Het wordt moeilijk om beide evenementen te blijven spelen. In de toekomst zal ik een keuze moeten maken en veel spelers met mij. Zoals het nu is, blijft het niet haalbaar.”

Nieuwe Davis Cup

“Allereerst begrijp ik dat de formule van de Davis Cup nood had aan verandering, maar ik had het anders aangepakt. Waarom een finale met achttien landen en niet met vier of met acht? Laat de overige landen zich kwalificeren via groepsfases doorheen het jaar waarbij verschillende naties gastland zijn.”

Geen WK

Djokovic vindt het vooral jammer dat er geen thuiswedstrijden meer kunnen gespeeld worden en dit noch in de Davis Cup noch in de ATP Cup. “Als je zulke evenementen tien jaar na elkaar op dezelfde locatie organiseert, noem het dan geen wereldkampioenschap tennis.”

De Italiaanse nummer twee, Fabio Fognini (ATP-11), treedt zijn collega bij en noemt de huidige concepten “niet ideaal”. “Iedereen wil deelnemen, maar de twee toernooien volgen te snel op elkaar. Of er een oplossing kan komen? Geen idee, ik ben maar een speler. Naar mijn gevoel is de huidige situatie echter heel moeilijk voor de spelers.”

Fabio Fognini - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Fabio Fognini – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS