Home » Geen categorie » “Djokovic is niet geblesseerd, hij zit zijn dopingstraf uit”

“Djokovic is niet geblesseerd, hij zit zijn dopingstraf uit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een Canadese journaliste heeft Novak Djokovic (ATP-5) beschuldigd van het feit dat hij een dopingstraf uitzit in plaats van uit te zijn wegens een blessure. De Serviër ontkent en bekijkt of hij juridische stappen kan ondernemen. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eind juli maakte Djokovic bekend dat hij in 2017 niet meer in actie zou komen wegens een blessure aan de elleboog. Niets van aan volgens journaliste Hélène Pelletier. In een artikel voor de Canadese sportzender ‘Réseau des sports’ schreef ze dat ze van “vrienden en collega’s” gehoord had dat de Serviër op dit moment een geheime schorsing uitzit. Daarenboven beweert ze dat de ATP hem een hand boven het hoofd houdt.

“Na gesprekken met vrienden en collega’s die actief zijn in de internationale tenniswereld en voltijds in het circuit meedraaien, kan ik zeggen dat sommigen van mening zijn dat Novak Djokovic, die zijn seizoen beëindigd heeft, veroordeeld is voor dopinggebruik en dat hij onder bescherming van de ATP staat”, aldus Pelletier.

Het feit dat spelers een geheime of stilzwijgende schorsing kunnen uitzitten, wordt echter ontkend door de Internationale Tennisfederatie (ITF).

“Het Tennis Anti-Doping Programma kondigt voorlopige sancties aan, daarnaast is er geen aankondiging tot aan het eind van het proces”, aldus een vertegenwoordiger van de ITF.

Juridische stappen voor Djokovic?

De 30-jarige Serviër ontkent het nieuws en onderzoekt welke juridische stappen hij kan ondernemen tegen de beschuldigingen.

“Novak was op vakantie en consulteerde onmiddellijk zijn advocaten. We hebben ook al contact gehad met de ATP, en op basis daarvan zullen we nu evalueren wat we kunnen doen”, staat in een verklaring dat in Hello Magazine Serbia verscheen.

“Hij heeft tot nu toe nog nooit de media voor het gerecht gedaagd, zelfs niet wanneer er veel onware verhalen werden gepubliceerd. Tennisspelers geven niet veel informatie over hun blessures wegens de grote concurrentie en er is veel ruimte voor speculatie.”

Het is niet de eerste keer dat een afwezigheid wegens blessure aanleiding geeft tot dopingspeculatie bij een topspeler. Voormalig Frans minister voor sport, Roselyne Bachelot, verdacht Rafael Nadal (ATP-2) van doping gebruik in 2016. De Spanjaard diende hierop een klacht in.

koen

koen

MEER NIEUWS