Home » Nieuws » Djokovic klopt Nadal in episch duel op Roland Garros

Djokovic klopt Nadal in episch duel op Roland Garros

Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Hij klopte Rafael Nadal (ATP-3) in een hoogstaande wedstrijd.

Djokovic en Nadal legden elkaar het vuur aan de schenen in de halve finale. Beide gladiatoren waren aan elkaar gewaagd, Nadal won de eerste set met 6-3, maar Djokovic kwam met 3-6 langszij.

De derde set werd een thriller van formaat. Nadal wist een 3-5 achterstand om te buigen in een 6-5 voorsprong, maar kon een setpunt niet verzilveren. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin maakte de Spanjaard enkele foutjes. Die kwamen hem duur te staan en Djokovic greep de derde set met 6-7 (4).

Intussen kwam de avondklok in Frankrijk steeds dichterbij. De organisatie liet de fans weten dat ze een uitzonderlijke toestemming kregen van de overheid om de wedstrijd tot het eind bij te wonen. Nadal ging meteen door de opslag van Djokovic in set vier en liep 2-0 uit. De vermoeidheid begon de Spanjaard echter parten te spelen, Djokovic profiteerde en zette de partij naar zijn hand: 2-6.

Voor Nadal was het slechts de derde nederlaag op het gravel van Roland Garros. “Ik ben triest want ik verloor op het belangrijkste toernooi van het jaar, maar het is maar een nederlaag op een tenniscourt en morgen ben ik thuis bij mijn familie. Ik kan niet elke keer winnen, maar volgend jaar kom ik terug en zal ik hard werken om er opnieuw te staan. Ik verloor vandaag van één van de beste spelers aller tijden”, zei Nadal op de persconferentie.

“Dit is de beste match die ik ooit speelde op Roland Garros tegen mijn grootste rivaal. Het was een privilege om hier tegen hem te spelen, met deze atmosfeer”, vertelde Djokovic na afloop. Zondag kan hij zijn tweede Roland Garros-titel veroveren tegen Stefanos Tsitsipas (ATP-5).