Home » Nieuws » Djokovic knokt zich midden in de nacht naar vierde ronde Roland Garros

Djokovic knokt zich midden in de nacht naar vierde ronde Roland Garros

Djokovic knokt zich midden in de nacht naar vierde ronde Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich na een marathonwedstrijd tegen de Italiaan Lorenzo Musetti (ATP-30) geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De partij was afgelopen om 3 uur ‘s nachts, wat op het Parijse gravel nog nooit eerder gebeurde.

De Serviër aast op zijn 25e grandslamzege en een vierde Grand Slam in Parijs. Maar de 22-jarige Musetti maakte het Djokovic bijzonder lastig.

Hoewel Djokovic de eerste set won met 7-5, was het Musetti die met zijn sterke spel set twee en drie pakte met 6-7 (6) en 2-6.

Een upset leek in de maak, maar opnieuw toonde de 37-jarige Serviër zijn mentale en fysieke weerbaarheid.

Hij won de vierde set met 6-3, en in de vijfde set kon Musetti geen vuist meer maken. Het werd 6-0.

De partij duurde 4 uur en 29 minuten.

(lees verder onder de post op X en Instagram)

Nachtwerk

Opvallend: pas om 3.06 uur vannacht was de wedstrijd afgelopen, een record op Roland Garros. Met zijn overwinning evenaart Djokovic het aantal grandslamzeges van recordhouder Roger Federer. De teller staat op 369.

De Serviër had enorm veel lof voor de Italiaan. “Hij speelde een fantastische wedstrijd en kwam heel dicht bij de overwinning”, zei hij. “Ik zat in grote problemen. Maar dankzij de steun van de fans, die de kou in Parijs trotseerden om mij aan te moedigen, werd ik in de vierde set een andere speler. Het was misschien de beste partij die ik hier heb gespeeld”, vervolgde Djokovic.

Kritiek op organisatie

Door het aanhoudende regenweer raakte het originele speelschema in de war. En daar had Djokovic nog iets over te zeggen, die nu zo snel mogelijk moet zien te recupereren.

“Er schuilt wel een zekere schoonheid in een wedstrijd winnen om 3 uur ‘s nachts. Maar alleen wanneer het de laatste match van het toernooi is, maar dat was niet het geval. Het zal er voor mij nu op aankomen om zo snel mogelijk te recupereren, want ik heb echt mijn limieten moeten aftasten.”

In de jacht op een finaleplek is Francisco Cerúndolo (ATP-27) de volgende tegenstander van Djokovic.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws