Home » Geen categorie » Djokovic maakt rentree: “Ik heb uit deze periode veel geleerd”

Djokovic maakt rentree: “Ik heb uit deze periode veel geleerd”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een elleboogblessure hield hem bijna zes maanden aan de kant, maar morgen maakt Novak Djokovic (ATP-12) in Abu Dhabi opnieuw zijn rentree. “Ik heb hieruit lessen getrokken”, zei de Serviër op een persconferentie.

12 juli 2017, Djokovic gooit op Wimbledon in de kwartfinales tegen Tomas Berdych (ATP-19) in de tweede set de handdoek in de ring. ‘Nole’ heeft te veel last van een elleboogblessure en moet zelfs een kruis maken over de rest van het seizoen. Een operatie en lange revalidatie is het gevolg. Morgen mag hij zich eindelijk opnieuw tennisser noemen.

“Het voorbije anderhalf jaar was een emotionele rollercoaster”, aldus Djokovic. “Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik zo lang aan de kant stond en dat ik een grandslamtoernooi moest overslaan. De US Open missen was een zware beslissing. Maar het was onmogelijk om te spelen. Ik had geen andere keuze.”

Lessen trekken

“Ik heb uit deze periode wel veel geleerd, vooral dat ik het niet meer zo ver moet laten komen. Op één of andere manier is dit een ervaring die ik moest opdoen. Alles verliep een beetje te makkelijk omdat ik nooit geblesseerd was. Ik kan echt niet wachten om terug op de baan te staan.”

Djokovic neemt het morgen op het Mubadala World Tennis Championship, een exhibitietoernooi in Abu Dhabi, in de halve finales op tegen de winnaar van het duel tussen Roberto Bautista Agut (ATP-20) en Andrey Rublev (ATP-39).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden