Home » Geen categorie » Djokovic na verlies: “Ik ben benadeeld”

Djokovic na verlies: “Ik ben benadeeld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) verloor afgelopen zondag verrassend van Andy Murray (ATP-2) in de finale van het Masters-toernooi van Rome. De bijna ongenaakbare Serviër was niet bepaald gelukkig met zijn verlies.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In een interview na zijn partij vertelde hij dat hij niet gelukkig was met de extra rust die Murray had gekregen tegenover Djokovic. De Schot speelde in de halve finale een korte wedstrijd en was in de vroege namiddag al klaar. Djokovic daarentegen stapte pas om 23u00 van het veld na een slopende partij tegen Nishikori (ATP-6). Djokovic is het dan ook beu dat de programmering op tv voorrang krijgt op de conditie van de spelers. Hij vindt dat hij hierdoor afgelopen weekend is benadeeld tegenover Murray.

“Het is al jarenlang onderwerp van discussie. Het speelschema van toernooien wordt al jaren bepaald door de programmering op televisie. De ATP heeft niet veel in te brengen op dat punt. Ik heb weleens een een finale in Cincinnati om 11:00 uur in de ochtend moeten spelen en in Indian Wells ben ik met Andy nog vroeger op de baan gestapt voor een halve finale. Dergelijke tijdstippen zijn ridicuul voor het hoogste tennisniveau.”

Djokovic vertelde nog dat hij hoopt dat hier in de toekomst verandering in gaat komen: “Je moet er mee leven. Het kan niet door één persoon veranderd worden. Ik hoop voor de spelers dat we tenminste een eerlijk speelschema kunnen hebben in de eindfase van toernooien. Het is vanzelfsprekend dat een speler die meer rust heeft dan de andere in het voordeel is.”

koen

koen

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER