Home » ATP » Djokovic niet te spreken over Norrie na smash op enkel: “Zo ga je niet met elkaar om”

Djokovic niet te spreken over Norrie na smash op enkel: “Zo ga je niet met elkaar om”

Djokovic niet te spreken over Norrie na smash op enkel: “Zo ga je niet met elkaar om”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De smash van Cameron Norrie (ATP-13) op de enkel van Novak Djokovic (ATP-1) was dinsdag – uiteraard – gespreksonderwerp nummer één op de persconferentie van de Serviër op het ATP-toernooi van Rome (Italië, ATP 1000).

“Ik heb de beelden bekeken en je kan misschien zeggen dat hij mij niet met opzet heeft geraakt, maar de bal was super traag en super dicht bij het net”, opende Djokovic zijn reactie. “Ik had mij omgedraaid omdat het punt voorbij was voor mij.”

Na afloop van de partij, trakteerde Djokovic Norrie op een ijskoude handshake, iets wat we niet gewoon zijn van de Serviër. “Het was een combinatie van zaken tijdens de wedstrijd”, legde Nole zijn ergernis verder uit. “Zijn medische time out, zijn overdreven “C’mon’s” van eigenlijk al tijdens het eerste spel. Hij deed continu dingen die toegestaan zijn, maar waarvan spelers in de kleedkamer weten dat het onsportief is. Dit is niet hoe we met elkaar omgaan.”

Ondanks de drama, gaf Djokovic toe dat hij en Norrie nooit problemen met elkaar hebben gehad. “Ik kwam altijd goed met hem overeen. We hebben al met elkaar getraind en hij is een erg fijne jongen naast de baan. Eerlijk gezegd begrijp ik dus niet waar dit gedrag op de baan vandaan komt.”

We gaan verder

“Het is wat het is. Hij zorgde voor vuur en daarop heb ik gereageerd. Ik ga mijn hoofd niet buigen voor iemand die zich zo gedraagt. Da’s al. Wat er op de baan gebeurt, laten we op de baan. Daarna gaan we verder.”

Herbekijk hieronder het incident met de smash:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws