Over het nieuwe format van de Davis Cup is al veel gezegd en geschreven, en ook Novak Djokovic (ATP-2) heeft zijn eigen kijk op de toekomst van de landencompetitie. De Serviër pleit voor één toernooi in september.

Als voorzitter van het Player Council komt Djokovic met een nieuw voorstel op de proppen: “De timing van de Davis Cup zo laat op het seizoen is problematisch. Bovendien start het nieuwe seizoen ook met een landencompetitie, de ATP Cup. Ik hoop dat beide events in de toekomst kunnen samensmelten, twee soortgelijke competities op zes weken tijd is te veel van het goede. De Davis Cup heeft zo’n rijke historie van meer dan honderd jaar, die mag niet verloren gaan. Maar de ATP en de ITF zijn twee aparte organisaties, dus het is niet makkelijk om wijzigingen voor te stellen.”

Djokovic stelt voor om de landencompetitie te organiseren in september: “Het meest ideale moment is wellicht eind september, na de US Open. Hopelijk kan dat in de toekomst, ik weet niet of het realistisch is of niet, maar ik wil er wel voor gaan.” Met die timing komt de Serviër in conflict met Roger Federer (ATP-3) die op dat tijdstip de Laver Cup organiseert. Sinds 2017 neemt Europa het op tegen de rest van de wereld in de Laver Cup, die sinds 2019 ook deel uitmaakt van de ATP kalender.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.