Home » Geen categorie » Djokovic opent gratis restaurant: “Ik heb genoeg verdiend om heel Servië te voeden”

Djokovic opent gratis restaurant: “Ik heb genoeg verdiend om heel Servië te voeden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-6) opent binnenkort een derde restaurant in Servië. De twaalfvoudige grandslamwinnaar zal er gratis eten aanbieden voor daklozen en hulpbehoevenden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Acht jaar geleden richtte Djokovic in de Servische hoofdstad Belgrado al zijn eigen restaurant ‘Novak’ op. Vorig jaar breide hij samen met zijn vrouw Jelena daar een vervolg aan met het veganistische restaurant ‘Eqvita’ in Monte Carlo. Nu opent hij weldra een derde (gratis) eethuis in Servië voor daklozen en ‘mensen in nood’.

“Geld is geen probleem voor mij. Ik heb genoeg verdoend om mijn heel Servië te voeden. Maar ik wil vooral iets terugdoen voor het land dat mij al zo veel heeft gegeven”, aldus Djokovic die in zijn carrière al meer dan 92 miljoen euro aan prijzengeld vergaarde.

De voorliefde voor eten zit ‘Nole’ in het bloed. Vader Srdjan en moeder Dijana hadden zelf een restaurant. “Dankzij mijn familie heb ik altijd al een zwak gehad voor eten. Als tennisser is dat nog wat specialer geworden: het bepaalt hoe ik speel, hoe ik herstel en hoe gefocust ik ben op de baan.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER