Home » Grand Slam » Australian Open » Djokovic uitgeschakeld, primeur voor Zuid-Koreaan Chung

Djokovic uitgeschakeld, primeur voor Zuid-Koreaan Chung

Djokovic uitgeschakeld, primeur voor Zuid-Koreaan Chung

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-14) zal de Australian Open dit jaar niet winnen. De Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-58) speelde de wedstrijd van zijn leven en won in drie sets van zijn idool.

Chung won verrassend de eerste set in de tiebreak (7-6 (4)), maar liet meteen zien dat dit geen toevalstreffer was. In een gelijkopgaande tweede set, ging hij op het einde door de opslag van zijn opponent: 7-5.

Set drie verliep opnieuw erg gebalanceerd, maar wat Djokovic ook probeerde, Chung loste niet. Opnieuw moest een tiebreak beslissen over winst of verlies: 7-6 (3).

Hoewel Chung de wedstrijd van zijn leven speelde, kon de Serviër niet altijd voluit gaan. Hij ondervond duidelijk hinder van zijn elleboog.

Primeur

Chung heeft niet alleen de overwinning van zijn leven te pakken, hij is tevens de eerste Zuid-Koreaan die de kwartfinales van een grandslamtoernooi bereikt. “Ik heb geen idee hoe ik dit gedaan heb”, reageerde de 21-jarige Chung na afloop. “Dit is ongelofelijk want toen ik jong was, probeerde ik Novak te imiteren, hij was mijn idool. Vanavond is een droom werkelijkheid geworden.”

In de kwartfinales ontmoet Chung een andere toernooirevelatie: de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-97).

Enkele knappe punten

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws