Home » Geen categorie » Djokovic verlengt samenwerking met Agassi en voegt nieuwe ex-speler toe aan entourage

Djokovic verlengt samenwerking met Agassi en voegt nieuwe ex-speler toe aan entourage

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-4) maakte onlangs bekend dat de samenwerking met Andre Agassi als trainer een vervolg krijgt. Zaterdag kondigde hij aan dat hij een bijkomende kracht zou betrekken, een oude bekende op de ATP Tour.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na een vruchtvolle samenwerking met Agassi, wilden de twee heren verder werken gedurende Wimbledon. Maar nu voegt Djokovic, die in Eastbourne zijn tweede toernooi van het jaar won, ex-speler Mario Ancic toe aan zijn team. De Kroatische voormalige top 10-speler is geen onbekende op Wimbledon. Hij bereikte de halve finale één keer en stond twee maal in de kwartfinale. In 2002 verraste hij Roger Federer, toen nummer negen van de wereld, in de eerste ronde. Dat was de laatste keer dat Federer de openingsronde op een Grand Slam niet wist te overleven.

Ancic moest zijn carrière vroegtijdig stopzetten wegens gezondheidsproblemen in 2011. Hij won in totaal drie ATP-toernooien. Daarna haalde hij zijn rechtendiploma aan de universiteit van Columbia in 2013 en werkt sindsdien als investeringsbankier bij Credit Suisse in New York.

(Nog) geen lange termijn deal

“Hij is een van de beste vrienden die ik hier op de toer heb gehad”, aldus Djokovic, “Hij was altijd een vriendelijke kerel, heel slim … We hebben een groot wederzijds respect en bewondering voor elkaar gehad.”

Net als de samenwerking met Agassi, zal Ancic niet voltijds aan de slag gaan. “Hij moest toch in Londen zijn, dus we grepen deze opportuniteit om samen aan de slag te gaan. Of dit een lange termijnverhaal wordt, zullen we moeten afwachten.”

De toevoeging van Ancic aan het team, vond ook Agassi een goed idee. “Agassi zal me waarschijnlijk begeleiden bij de grote toernooien en wanneer hij tijd heeft, zal hij me ook komen ondersteunen”, vervolgde Djokovic.

Ancic zal helpen om de gaten op te vullen doorheen het seizoen bij de kleinere toernooien. Djokovic erkent dat deze regeling niet alledaags is: “Ik heb bepaalde criteria voor de mensen met wie ik samenwerk. Het is niet eender wie. Andre en Mario zijn er voor een welbepaalde reden, en ik ben erg dankbaar dat ik ze aan mijn zijde heb.”

koen

koen

MEER NIEUWS