Home » Geen categorie » Djokovic vernedert Nadal en grijpt 60e toernooizege in Doha

Djokovic vernedert Nadal en grijpt 60e toernooizege in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nummer 1 Novak Djokovic is uitstekend gestart aan het nieuwe tennisseizoen. Hij schreef het ATP-toernooi van Doha op zijn naam na een vlotte zege tegen Rafael Nadal (ATP-5).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Djokovic speelde deze week op een wolk in Doha. Hij liet geen enkele set liggen en verschalkte onder andere Leonardo Mayer (ATP-35) en Tomas Berdych (ATP-6) op weg naar de finale. Tweede reekshoofd Nadal knokte zich in zijn halve finale naar de finale in een driesetter tegen de verrassende Oekraïner Ilya Marchenko (ATP-94).

Djokovic ging in het tweede spelletje meteen door de opslag van Nadal en liet de Spanjaard geen schijn van kans. Hij benutte nog een break en pakte de eerste set met 6-1. In de tweede set bleef de Servische nummer 1 op heel hoog niveau spelen. Hij benutte twee breakballen en cruisete naar 6-2. Na amper 1 uur en 13 minuten was Nadals liedje uitgezongen en triomfeerde Djokovic met de trofee van Doha.

De 28-jarige Serviër was heel blij met zijn seizoensbegin: “Ik verloor nog geen enkele set dit toernooi en speelde mijn beste tennis tegen de grootste rivalen. Dit geeft me veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Voor de nummer 1 is het zijn eerste zege in Doha en al de zestigste toernooizege uit zijn carrière. Hij is de tiende tennisser in de geschiedenis met minstens zestig toernooizeges en staat nu op gelijke hoogte van ex-nummer 1 Andre Agassi. Van de nog actieve spelers hebben enkel Nadal met 67 en Roger Federer met 88 meer toernooizeges op hun palmares staan. Het absolute zegerecord staat nog op naam van de Amerikaan Jimmy Connors met 109 zeges.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS