Home » ATP » Vijfde triomf voor Djokovic in Parijs

Vijfde triomf voor Djokovic in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft de Rolex Paris Masters (Frankrijk, ATP 1 000) op zijn naam geschreven. In de finale was hij in twee sets te sterk voor de Canadees Denis Shapovalov (ATP-28).

Djokovic kwam ziekjes aan de start van het toernooi van Parijs, maar zijn vertrouwen groeide bij elke wedstrijd. Na het forfait van Rafael Nadal (ATP-2) was de Serviër de te kloppen man in de finale. Shapovalov stond in Parijs voor het eerst in de finale van een Masters 1 000-toernooi.

Djokovic was oppermachtig in de eerste set en haalde die met 6-3 binnen. In de tweede set bood Shapovalov wat meer weerwerk, maar één break was voldoende voor de 6-4 setwinst. De finale duurde 1 uur en 5 minuten. De Serviër kreeg zijn vijfde titel overhandigd door Marat Safin en haalde na afloop zijn beste Frans boven: “Bedankt aan het publiek om me elke dag te steunen. Het betekent veel voor me om hier vandaag te winnen”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden